مجله مستربوک

آموزش رنگ آمیزی به کودکان

تصویر از رنگ آمیزی کودکان

آموزش رنگ به کودکان به نسبت سایر آموزش های دیگر پیچیده تر است؛ چرا که رنگ ها خاصیت ادراکی و بصری دارند و باید ابتدا مفهوم رنگ های اصلی را درک کنند. در فروشگاه مستر بوک انواع کتاب های آموزش رنگ آمیزی به کودکان با کیفیت خوب و قیمت مناسب ارائه می گردد.

اهمیت آموزش رنگ آمیزی به کودکان

یکی از کارهای بسیار سرگرم کننده برای کودکان و بچه ها در سنین ۳ تا ۴ سالگی نقاشی و رنگ آمیزی است. معمولاً در چنین شرایطی کودک خطوط ناهماهنگ بر روی کاغذ می کشد. ممکن است بزرگترها شناختی از این خطوط نداشته باشند؛ اما در واقع کودکان به گونه ‌ای آنچه در ذهن دارند را بر روی کاغذ می کشند.

آموزش رنگ آمیزی به کودکان موجب می ‌شود، تا نکات مهم و کلیدی را آسان تر یاد بگیرند. به همین جهت فروشگاه آنلاین نوشت افزار مستربوک انواع مختلف کتاب ها را برای آموزش رنگ به کودکان ارائه می دهد، تا والدین متناسب با شرایط کودکان خود بتوانند از این کتاب‌ها استفاده کنند.

فروش کتاب رنگ آمیزی به دلیل اهمیت آموزش رنگ آمیزی به کودکان مورد توجه و استقبال زیادی قرار گرفته است. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین دلایل اهمیت آموزش رنگ آمیزی به کودکان می پردازیم:

  • افزایش خلاقیت و مهارت ذهنی کودکان
  • افزایش و تقویت قوه تخیل کودک
  • توانایی ایجاد هماهنگی بین چشم و دست به کودکان در هنگام رنگ آمیزی
  • حس آرامش ذهنی و آزادی عمل بیشتر
  • دور کردن استرس و تفکرات منفی و نگرانی از کودکان
  • افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس کودکان
  • آموزش کشیدن بهتر اشکال و خطوط و رنگ ها

نحوه آموزش رنگ به کودکان

چطور به کودک رنگ آمیزی یاد بدهیم؟

این سوال مهم برای تمامی والدین در مراحل کودکی فرزندانشان به وجود آمده است. برخی از والدین به دنبال پیدا کردن این راه حل ها هستند، تا به شکلی بهتر و صحیح تر بتوانند رنگ آمیزی را به کودک یاد بدهند.

آموزش رنگ به کودکان باید به طرز صحیح صورت بگیرد، تا کودکان را از نقاشی کشیدن و رنگ آمیزی خسته نکند. برای این کار می توانید از فروشگاه مستر بوک کمک گرفته و اقدام به خرید کتاب های آموزش رنگ آمیزی کنید.

روش آموزش رنگ آمیزی به کودکان بسیار گسترده بوده و برای هر دوره سنی و حتی برای هر کدام از کودکان نتیجه متفاوتی دارد. اولین قدم برای شروع آموزش رنگ به کودکان درست در دست گرفتن مداد و قلم مو است، تا بتوانند کنترل بهتری بر روی قلم داشته باشند. سپس یاد بگیرند که از دستان خود به خوبی استفاده کرده و هماهنگی بین چشم و دست را آموزش ببینند.

پس از فراگیری این دو مورد متناسب با هر کودک روش های گسترده ای وجود دارند که با تحقیق و بررسی کامل این روش ها و یا آزمون و خطا می توانید بهترین آموزش رنگ آمیزی به کودکان را انتخاب کنید.

آموزش رنگ ها به کودکان با روش ساده

پس از مشخص شدن آمادگی کودک برای یادگیری مفهوم رنگ ها، والدین به دنبال آموزش رنگ آمیزی به کودکان هستند، تا بتوانند طرح های زیبایی را ایجاد کنند. در واقع والدین باید در هر زمان و مکانی که شرایط مهیا است، اقدام به آموزش کودکان برای درک مفهوم رنگ ها نمایند و بعد از سن ۱۸ ماهگی بهترین زمان برای ارائه این آموزش ها است.

 

آموزش رنگ ها به کودکان با روش ساده نتایج بهتری به دنبال دارد که ابتدا بر روی یک یا دو رنگ تمرکز کرده و سپس چرخه رنگ ها را به طور کامل به کودک خود یاد بدهید. در ادامه به بررسی بهترین روش های آموزش رنگ آمیزی به کودکان می پردازیم:

آموزش رنگ به کودکان با شعر

کودکان از راه شعر مفاهیم آموزشی را بهتر درک می کنند، به همین سبب آموزش رنگ آمیزی به بچه ها با استفاده از شعرهای شاد و کودکانه که ریتم و قافیه جذابی دارند، موثر است. در واقع در هنگام آموزش رنگ به کودکان با شعر نام یک رنگ و اشیا رنگی با هر بار تکرار در ذهن کودک ثبت می شود.

آموزش رنگ ها به کودکان با بازی

یکی از راه های آموزش رنگ آمیزی به کودکان بازی کردن است، بازی خلاقیت کودک را افزایش داده و می تواند ساعت ها آنها را سرگرم کند. به همین دلیل آموزش رنگ ها به کودکان با بازی نتایج بهتری به دنبال دارد. زیرا کودک بر روی یک رنگ خاص تمرکز کرده و با کمک خمیر بازی یا لوازم بازی دیگر می تواند اشکال گوناگون را بسازد.

 

آموزش رنگ به کودکان با توپ

توپ یکی از اسباب بازی های مورد علاقه دختران و پسران است؛ به همین دلیل آموزش رنگ به کودکان با توپ مورد توجه بسیاری از والدین و حتی مربیان مهد کودک قرار گرفته است که با کمک چندین توپ رنگی می توانید در شناسایی رنگ ها به کودکان کمک کنید.

برای داشتن کودکانی خلاق، آشنایی با روش های آموزش رنگ به کودک ضرورت دارد، بسته به سن کودکان می توان از روش های مختلف استفاده کرد. نکته مهم این است که بهترین روش را برای کودک خود انتخاب کنید که کودکان را از آموزش دلزده نکرده و مشتاق تر نمایید.

آموزش رنگ به کودکان در طبیعت

طبیعت یک گنجینه رنگارنگ است که با بردن کودکان به آن می توانید از گل های رنگارنگ، برگ سبز درختان، چمن و بسیاری از موارد دیگر استفاده کرده و رنگ های اصلی و با طراوت را به کودکان آموزش دهید. این آموزش ممکن است تأثیر بیشتر ایجاد کند. زیرا ارتباط با طبیعت آسان تر است.

آموزش رنگ به کودکان با کاردستی

درست کردن کاردستی های مختلف با استفاده از مداد های رنگی یا کاغذ رنگی یک راه مناسب برای آموزش رنگ به کودکان است.

چطور تشخیص رنگ را به کودک آموزش بدم؟

کودکان در یک دنیای پر از رنگ زندگی می کنند؛ اما ممکن است تشخیص رنگ ها برای آنها دشوار باشد. به طور ذاتی کودکان طبیعی در سن دو و نیم تا ۵ سالگی رنگ ها را به طور کامل یاد می گیرند. اما ممکن است برخی از والدین دغدغه بیشتری برای آموزش کودکان خود داشته باشند و مدام سوالاتی مانند چطور تشخیص رنگ را به کودک آموزش بدم؟ یا چطور به کودک رنگ آمیزی یاد بدهیم؟ برایشان ایجاد شود.

در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که آموزش باید از رنگ های بسیار ساده و اشکال بزرگ شروع شود، تا کودکان بتوانند زمان انجام رنگ آمیزی، رنگ ها را نیز از یکدیگر تشخیص بدهند. بهتر است در آموزش رنگ ها از رنگ های اصلی مانند قرمز، آبی، زرد، سبز، استفاده کنید. چرا که برخی از رنگ های ترکیبی و خاص را کودکان تشخیص نمی دهند. در ادامه سه تکنیک اساسی برای اینکه به کودک کمک کنید، تا رنگ ها را از یکدیگر تشخیص بدهند ذکر می کنیم:

تکنیک شباهت

با کمک این تکنیک مفهوم شباهت را به کودک نیز یاد می دهید، در واقع این تکنیک آموزش رنگ ها به کودکان را با کمک شباهت اجسام در محیط می دهد. برای شروع باید یک اسباب بازی مورد علاقه کودک را انتخاب کنید و از آنها بخواهید که تمام رنگ های شبیه به آن در محیط اطراف را به شما نشان بدهند. یا با دادن لوگو و آجرهای چوبی بتوانند رنگ های شبیه به یکدیگر را جدا سازی کنند.

تکنیک پیدا کردن رنگ

پس از درک کامل کودکان از رنگ ها باید از تکنیک پیدا کردن رنگ ها استفاده کنید، تا قدرت تشخیص کودکان افزایش پیدا کند. در این تکنیک از آجرها و مهره های رنگی استفاده کنید و در بین دو تا سه رنگ از آنها بخواهید که تمام قطعات یک رنگ مشخص را جدا کنند.

تکنیک پرسشی

تکنیک پرسشی زمانی کاربرد دارد که کودکان رنگ ها را به خوبی درک کرده و می‌ توانند آنها را جدا کنند. در این مرحله با نشان دادن لوگوها یا قطعات رنگی دیگر به کودک از آنها بخواهید که رنگ قطعات را مشخص کنند. در این مرحله داشتن خلاقیت والدین یا مربیان مهدکودک و آموزگاران نقش اساسی در آموزش بهتر دارد.

 

کدام رنگ ها را باید ابتدا به کودکان آموزش داد؟

 

کودکان به رنگ های روشن علاقه بیشتری دارند، بهتر است در ابتدای شروع آموزش از رنگ‌های شاد و سرزنده مانند رنگ قرمز، آبی، سبز، زرد و موارد دیگر استفاده کنید. از آنجایی که کودکان بعد از چهار ماهگی می توانند تفاوت بین رنگ ها را متوجه شوند، می توانید با تزیین کردن اتاق آنها با اسباب بازی ها و کتاب های مختلف آموزش را آغاز کنید.

اگر برای آموزش رنگ آمیزی به کودکان صبور باشید، بهتر می توانید در این پروسه عمل کنید. چرا که توانایی های کودکان با یکدیگر تفاوت دارند و همه آنها مانند یکدیگر نمی توانند رنگ ها را به خاطر بسپارند. پس از آموزش رنگ های ساده و روشن در نهایت می توانید به سراغ رنگ های ترکیبی و خاص و متفاوت بروید. اما بهتر است در هنگام آموزش رنگ به کودکان برخی از نکات را مد نظر قرار دهید:

  • حتما از کتاب های رنگ آمیزی متناسب با علاقه کودکان استفاده کنید.
  • بهتر است از اشکال منحنی مانند دایره و بیضی شروع کنید تا کودکان با کمترین تغییر جهت و زاویه رنگ آمیزی را انجام بدهند.
  • عضلات دست کودک را با بازی هایی مانند خمیر بازی و کار با قیچی تقویت نمایید.
  • عموماً برای تراش کردن مداد رنگی ها از کودک استفاده کنید، تا ضمن تقویت مهارت های حرکتی با رنگ ‌ها ارتباط بهتری برقرار کند.

 

آموزش رنگ ها به کودکان ۳ ساله

 

همه ما می دانیم که کودکان در دوران پیش دبستانی و دبستان به راحتی توانایی شناخت رنگ ها را پیدا می کنند. چرا که مراحل رشد ذهنی کودکان شروع شده و به آسانی می توانند بین رنگ ها و تصاویر ارتباط برقرار کنند. اما آموزش رنگ ها به کودکان ۳ ساله یکی از دغدغه های اصلی والدین است.

کودکان ۳ سال هنوز به قدری تکامل پیدا نکرده اند که بتوانند رنگ ها را از یکدیگر تشخیص دهند. اما به دلیل توانایی های ذهنی و مغزی با دریافت آموزش های اصولی می توانند انواع رنگ ها را یاد گرفته و حتی رنگ آمیزی را نیز فرا بگیرند.

 

کودکان ۳ ساله کم کم شروع به یادگیری می کنند، پس باید از چند راه خوب و ساده برای کمک به آنها در کسب این مهارت استفاده کنید که در ادامه به چند مورد مهم آن می ‌پردازیم:

استفاده از نام رنگ ها در گفتگوها

در هنگام گفتگو با افراد دیگر و حتی با کودکان نام رنگ های مختلف را ذکر کنید، به عنوان مثال در هنگام پوشیدن لباس برای رفتن به پارک یا خرید از کودکان در مورد رنگ لباس سوال بپرسید.

خمیر بازی رنگی

می توانید از خمیر بازی های بهداشتی استفاده کنید و یا خودتان خمیر بازی درست کرده و با چند قطره رنگ خمیر را به رنگ های مختلف در آورید و با کمک خمیرهای رنگی اشکال گوناگون بسازید.

استفاده از اسباب بازی ها

معمولاً در هنگام جمع آوری اسباب بازیها از کودکان بخواهید که آنها را بر اساس رنگ مرتب کنند و یا با کمک لوگوها و اسباب بازی های دیگر از آنها در مورد رنگ های مختلف سوال بپرسید.

نکته مهم اینکه نگهداری آثار خلق شده توسط کودکان کاری غیر ممکن است؛ از میان نقاشی ها یا کاردستی های کودک یک یا چند مورد را انتخاب کرده و باقی کارها را زمانی که کودکان حضور ندارند دور بریزید. می توانید با قرار دادن نقاشی ها و کاردستی های کودک در معرض دید، به آنها حس هنرمند بودن بدهید.

 

نحوه آموزش رنگ به کودکان پیش دبستانی

 

قرار دادن رنگ ها در محیط پیرامون کودکان کمک زیادی به فرایند یادگیری آنها می کند. در واقع ارتباط مستقیم با رنگ ها به کودکان کمک می‌ کند، تا رنگ ها را از یکدیگر تشخیص داده و به راحتی دسته های رنگی یکسان را مشخص کنند.

آموزش رنگ به کودکان پیش دبستانی باید به صورت دقیق و کامل اجرا شود؛ چرا که کودکان در این سن باید آماده ورود به مدرسه شوند. آشنایی کامل کودکان با رنگ ها تأثیر مستقیم بر روی سایر مهارت های آنها مانند طبقه بندی لوازم ،حافظه، بینایی، شنوایی و مطالب دیگر دارد.

نکته مهم در هنگام آموزش رنگ ها به کودکان این است که باید در هر مرحله از یادگیری کودک اطمینان حاصل کرده و سپس به مرحله بعدی آموزش بروید؛ چرا که یادگیری رنگ ها به کودکان کمک می‌ کند تا نکات آموزشی دیگر را نیز بهتر فرا بگیرند.

در صورت رعایت برخی از نکات آموزش رنگ به کودکان پیش دبستانی موجب تقویت مهارت های مختلف دیگر هم می شود که در ادامه به بررسی برخی از مهمترین مهارت ها می پردازیم:

مهارت های شناختی

کودکان با آموزش رنگ ها می توانند تفاوت ها و تشابه بین رنگ ها را درک کرده و با پیدا کردن اشیا یکسان، امکان تقویت تمرکز و حافظه آنها وجود دارد.

مهارت های زبانی

با درک صحیح رنگ ها و نام آنها مهارت های زبانی کودکان تقویت شده و می توانند به پرسش ها، پاسخ های بهتری بدهند.

مهارت های حرکتی

با کمک رنگ ها می توان مهارت های حرکتی کودکان مانند راه رفتن، دویدن، پریدن، ایستادن و قدم زدن را تقویت کرد و تمامی این موارد را مربیان آموزش دیده و توانمند به خوبی اجرا می کنند.

مهارت های اجتماعی

با انجام دادن بازی های گروهی برای تشخیص رنگ ها و پیدا کردن رنگ های مشابه و متضاد مهارتهای اجتماعی کودکان تقویت می شود و در برخی از مواقع حس همکاری و فعالیت گروهی هم ایجاد می گردد.

 

روش های موثر آموزش رنگ آمیزی به کودکان

 

پس از اینکه کودکان با رنگ ها آشنایی پیدا کردند، بهتر است در زمینه آموزش رنگ آمیزی به کودکان نیز دقت شود، تا بتوانند با استفاده از مداد رنگی، قلم مو، مداد شمعی و موارد دیگر تصاویر را رنگ آمیزی کنند. در چنین شرایطی فروش کتاب رنگ آمیزی توسط فروشگاه آنلاین نوشت افزار مستربوک کمک زیادی به خانواده ها و مراکز آموزشی می کند. زیرا متناسب با سن کودکان کتاب های متنوع را ارائه می دهند.

در این بخش به بررسی برخی از روش های موثر آموزش رنگ آمیزی به کودکان می پردازیم:

استفاده از کتاب های رنگ آمیزی

همانطور که مهارت رنگ آمیزی کودکان رشد می ‌کند می ‌توانید با آموزش رنگ آمیزی به کودکان بین خطوط که با خرید کتاب های مختلف امکان پذیر است، توانایی های آنها را تقویت کرده و سبب افزایش اعتماد به نفس کودکان شوید. بهتر است در ابتدا از کتاب هایی با طرح های بزرگ و جزئیات کمتر استفاده کنید و مرحله به مرحله تصاویری با جزئیات بیشتر و پیچیده ‌تر را برای تقویت مهارت کودک استفاده کنید.

بشقاب غذای رنگارنگ

آموزش رنگ ها و رنگ آمیزی به کودکان با استفاده از مواد غذایی خوشمزه و رنگارنگ بهترین راهکار است. می توانید با آماده کردن سالادهای رنگارنگ با کمک مواد غذایی مانند گوجه، خیار، هویج، کاهو، کلم و موارد دیگر رنگ های پر استفاده را به آنها آموزش دهید.

نقاشی کردن با دست

استفاده کردن از انگشتان دست و نقاشی کردن با رنگ های مناسب بر روی کاغذ یک راه حل ساده برای آموزش رنگ ها و رنگ آمیزی می باشد.

برش تصاویر رنگی

رنگ کردن تصاویر و سپس برش آنها به صورت دقیق یکی از راه حل های آسان و کاربردی برای آموزش رنگ ها و رنگ آمیزی است.

سوالات متداول

 

چه زمانی برای آموزش ترکیب رنگ ها به کودکان مناسب است؟

زمانی که کودکان به طور کامل رنگ های اصلی را یاد گرفتند، می توانید به سراغ رنگ های ثانویه و ترکیبی بروید.

 

بهترین راه برای آموزش رنگ به کودکان نوپا چیست؟

راه حل های زیادی برای آموزش رنگ به کودکان وجود دارد که بهترین آنها تطبیق رنگ ها با یکدیگر است و سپس به سراغ کارهای پیچیده‌ تر رفته و مفهوم رنگ ها را به آنها آموزش بدهید.

 

مزایای آموزش رنگ آمیزی به کودکان چیست؟

آموزش رنگ آمیزی به کودکان مزیت های زیادی دارد که از مهمترین آنها می توان به هماهنگی بین چشم و دست، شناخت رنگ ها، بهتر شدن دست خط، پرورش قوه بینایی، افزایش اعتماد به نفس، بالا رفتن تحمل کودک و پرورش خلاقیت آنها اشاره کرد.

 

آیا آموزش رنگ به کودکان با شعر مناسب است؟

بله؛ کودکان ارتباط خوبی با شعر و موسیقی برقرار می ‌کنند و آموزش رنگ ها با کمک شعر و آهنگ تاثیرات بیشتری دارد.

 

چطور به کودک رنگ آمیزی یاد بدهیم؟

قبل از شروع آموزش رنگ آمیزی، بهتر است ابتدا آموزش به دست گرفتن مداد و قلم مو را به کودک بدهید و با تهیه کتاب های رنگ آمیزی مناسب با خطوط درشت آموزش رنگ آمیزی را آغاز کنید.

 

 

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *